Για να μην ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή

Πρόκειται για κάτι που μπορεί να αναρωτιέσαι αν διανύεις μια περίοδο που ακολουθείς κάποια δίαιτα ή θέλεις να προσέξεις λίγο περισσότεορ τη διατροφή σου. 

Χώρισε το πιάτο σε τέσσερα μέση και γέμισέ το ως εξής:

 

 

¼ Σαλάτα και τουρσί

Η σαλάτα θα πρέπει να είναι σίγουρα στο πιάτο σου γιατί οι φυτικές της ίνες είναι αυτές που θα σε χορτάσουν. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο τουρσί το οποίο δεν έχει πολλές θερμίδες (περίπου 120 θερμίδες/ 100 γρ.), αλλά αν γίνεται μη βάλεις αλάτι στη σαλάτα σου, καθώς το τουρσί έχει αρκετό…

¼ Θαλασσινά

Προτίμησε ψητά ή μαγειρευτά και απόφυγε τα τηγανητά. Μία μερίδα ψητά θαλασσινά σου δίνει περίπου 150 θερμίδες, ενώ τα τηγανητά μπορεί να φτάσουν τις 500 θερμίδες.

¼ Όσπρια, πατάτες ντολμαδάκια

Αν το τραπέζι έχει από όλα θα πρέπει να βάλεις από μικρή ποσότητα. Θυμήσου ότι πρέπει να χωρέσουν στο ¼ του πιάτου σου. Αν τα όσπρια κολυμπάνε στο λάδι, προσπάθησε να τα σερβίρεις με τρυπητή κουτάλα και αν έχει επιλέξει τηγανητά θαλασσινά, μην καταναλώσεις και τηγανητές πατάτες, αλλά βραστές ή ψητές.

Οι θερμίδες

sos 1 φέτα λαγάνα= 80 θερμίδες

1 κουταλιά της σούπας ταραμοσαλάτα = 100 θερμίδες

100 γραμμάρια χαλβάς = 500 θερμίδες

Σκέψου λοιπόν προσεκτικά πόσα από αυτά θα καταναλώσεις.

Tips:

Φάε κάτι ελαφρύ για βραδινό ώστε να ισορροπήσεις το σύνολο της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Δε χρειάζεται να ζυγιστείς την επόμενη μέρα καθώς υπάρχει περίπτωση η ζυγαριά να σε δείχνει λίγο παραπάνω, λόγω του αλατιού που περιέχουν αυτά τα φαγητά.

Συνέχισε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου κανονικά, χωρίς υπερβολές.