Τι προκαλεί η έλλειψή της και σε ποιες τροφές τη συναντάμε;

Ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες, οι οποίες διασπώνται σε λίπος ή λιπίδια και συμβάλλουν στον σχηματισμό δομικών κυττάρων, διορθώνοντας τα προβλήματα που προκαλούνται από την καθημερινή φθορά των ιστών. 

Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και δρα ανασταλτικά σε χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η νόσος του Alzheimer, οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εξασφαλίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας. 

 

βιταμίνη Ε

 

Η βιταμίνη Ε ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Η πρόσληψη της βιταμίνης γίνεται μέσα από διάφορες τροφές, όπως το σιτάρι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και ο λιναρόσπορος.

Πολλές φορές λανθασμένα, θέλοντας να ελαφρύνουμε τη διατροφή μας από λιπαρά, αποκλείουμε την κατανάλωση του θρεπτικού για τον οργανισμό μας ελαιόλαδου, που αποτελεί πολύτιμη τροφή και καλή πηγή Βιταμίνης Ε, οπότε μήπως να το ξανασκεφτείτε;

  Σημαντικό να αναφέρω, πως πέρα από τη γνωστή αντιγηραντική δράση της προσφέρει και προστασία από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα μας φαίνεται ενυδατωμένο, υγιές και η λήψη της μειώνει την εμφάνιση ακμής που προκαλλείται από το καθημερινό στρες και τους ρύπους!

  Η έλλειψή της προκαλεί μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, προβλήματα αναπαραγωγής - καθώς βοηθά στη γονιμότητα, εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα και αυξάνει την πιθανότητα νευρολογικών βλαβών. 

  Εντάξτε στη διατροφή σας τις τροφές που εξασφαλίζουν την Βιταμίνη Ε στον οργανισμό σας και θα δείτε τη διαφορά!

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Κόλλια