Πόσες καίει το καθένα και τι γυμνάζει;

Μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο στη θάλασσα μαζί με άσκηση και να χάσεις ακόμα και λίπος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Και γι΄αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία! Απλά γίνεται.

Σε κάθε περίπτωση εσύ απλά φρόντισε να έχεις πάρει την απαραίτητη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία για να μην κάψεις και τίποτα άλλο πέρα από θερμίδες.

1. Φρίσμπι

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό κάνει στη φυσική σου κατάσταση. Με το κάθε πέταγμα τονώνει την πλάτη και τουε ώμους, αλλά και τους μυς των χεριών γενικά, γυμνάζοντας όλο το κορμί και δίνοντας παράλληλα έμφαση στα πόδια. Σε 60 λεπτά καις περίπου 200 θερμίδες.

2. Ρακέτες

Γυμνάζει ολόκληρο το κορμί και δυναμώνει πολύ τα πόδια βελτιώνοντας το κυκλοφορικό και τα αντανακλαστικά σου. Μπορείς να κάψεις από 300- 400 θερμίδες μέσα σε μία ώρα με μέτρια ένταση, ενώ αν δώσεις το 100% σου μπορείς να φτάσεις ακόμα και τις 600.

3. Beach Volley

Με το συγκεκριμένο σπορ γυμνάζονται κυρίως τα πόδια.Η άμμος αυξάνει το βαθμό δυσκολίας και βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση. Μέσα σε μία ώρα μπορείς να κάψεις μεταξύ 400 - 500 θερμίδες.

4. Κολύμπι

Γυμνάζει όλο το σώμα: από την κορυφή ως τα νύχια. Αν θες να έχεις άμεσα αποτελέσματα κυρίως στους γλουτιαίους μυς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βατραχοπέδιλα. Μέσα σε μία ώρα μπορείς να κάψεις από 400 - 600 θερμίδες ανάλογα με την ένταση που θα κολυμπήσεις.

5. Θαλάσσιο ποδήλατο

Γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος με έμφαση στο άνω μέρος των ποδιών (μηροίμ τετρακέφαλοι). Μέσα σε 30 λεπτά θα κάψεις 150 - 300 θερμίδες.

 

 

Δημήτρης Ταλαγάνης

Personal Trainer