Ξεκίνα από σήμερα

Η Κυριακή υποτίθεται πως είναι η πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας. Μερικές φορές, όμως, και μόνο η σκέψη ότι έρχεται η “ενοχλητική” Δευτέρα, μπορεί να μας καταστρέψει την ηρεμία και τη γαλήνη και να μας δημιουργήσει άγχος.

Δοκιμάστε ένα πρωινό κοκτέιλ 

Δεν σας λέμε να ξεκινήσετε να πίνετε από τις 10 το πρωί, αλλά ένα γευστικό κοκτέιλ γύρω στις 12 το μεσημέρι θα σας φτιάξει τη διάθεση. Συνεχίστε τη διασκέδασή σας ανακαλύπτοντας την πόλη σας. Επισκεφτείτε γειτονιές που έχετε καιρό να δείτε ή κάποιο ταβερνάκι για το οποίο έχετε ακούσει καλά λόγια.

Οργανώστε μια μέρα παιχνιδιού 

Κάντε τις δουλειές του σπιτιού το Σάββατο έτσι ώστε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας την Κυριακή. Αντί να αφιερώσετε το απόγευμα της Κυριακής στο καθάρισμα και την οργάνωση του σπιτιού σας, παίξτε σαν παιδί. Αν αγαπάτε τα επιτραπέζια, φωνάξτε τους φίλους σας στο σπίτι και παίξτε μέχρι τελικής πτώσης.

Διοργανώστε ένα οικογενειακό δείπνο 

Αν δεν έχετε πολύ καλές σχέσεις με την οικογένειά σας (δεν μιλάμε για τους γονείς αλλά για ξαδέρφια και θείους) τότε μπορείτε να διοργανώσετε ένα όμορφο δείπνο για τους πιο αγαπημένους σας φίλους. Μαγειρέψτε κάτι απλό (δεν χρειάζεται να αγχωθείτε και γι’αυτό) και υποδεχτείτε τους φίλους σας φορώντας το καλύτερό σας χαμόγελο. Αν δεν θέλετε να περάσετε το βράδυ της Κυριακής πλένοντας πιάτα, μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας για ένα Κυριακάτικο brunch.

Οργανώστε ένα απογευματικό τσάι 

Το τσάι δεν είναι απλά ένα ρόφημα… είναι μια εμπειρία. Οι Άγγλοι δεν πίνουν ποτέ τσάι μόνο και μόνο επειδή θέλουν κάτι να πιούν. Το σερβίρισμα του απογευματινού τσαγιού είναι μια ιεροτελεστία μοναδική την οποία μπορείτε και εσείς να απολαύσετε. Βγάλτε το καλό σας σερβίτσιο, φτιάξτε τσάι και σέρβιρετέ το με ένα γλυκό (το οποίο έχετε φτιάξει εσείς ή έχετε αγοράσει). Κλείστε τα κινητά, βάλτε την τηλεόραση στο mute και απολαύστε το τσάι σας και το γλυκό σας παρέα με τους αγαπημένους σας.

Διαβάστε

 Θυμάστε τον πατέρα σας όταν είσασταν μικροί που καθόταν τις Κυριακές και διάβαζε την εφημερίδα του από την αρχή μέχρι το τέλος; Εσείς, αν δεν είστε φαν των εφημερίδων, μπορείτε να διαβάσετε ένα περιοδικό ή να ξεκινήσετε κάποιο βιβλίο ενώ πίνετε τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.