Γυναίκες...δώστε προσοχή!

Τελικά το πόσο έξυπνος ή όχι είναι ένας άντρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το αν θα ντυθεί γαμπρός ή όχι.

Ερευνητές από το Hanken School of Economics και το Aalto University στο Helsinki, Finland και το Temple University στην Philadelphia, αποφάσισαν να ανακαλύψουν πως η εξυπνάδα του άνδρα μπορεί να επηρεάσει τον πιθανό γάμο του.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον Jaakko Aspara, χρησιμοποίησε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις, το Εθνικό Κέντρο Καταχώρησης Πληθυσμού στη Φινλανδία και τη Φινλανδική Φορολογική Αρχή.

Συνολικά έλαβαν υπόψιν τους 190.000 άνδρες, το IQ τους, την οικονομική τους κατάσταση και το κοινωνικό τους status.

Τα αποτελέσματα IQ των ανδρών χωρίστηκαν σε τρία μέρη: λεκτική, λογική και αριθμητική νοημοσύνη.

  • Η λεκτική νοημοσύνη περιλαμβάνει τη δυνατότητα ανάλυσης πληροφοριών και επίλυσης προβλημάτων βασισμένη στο λογική της γλώσσας.
  • Η λογική νοημοσύνη συνιστά στο να είναι κανείς έμπειρος στην κατανόηση και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων
  • Εκείνοι που εφαρμόζουν αριθμητική νοημοσύνη προσεγγίζουν τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νεαροί ενήλικες με μεγαλύτερη νοημοσύνη είναι πιο πιθανό να παντρευτούν στο μέλλον, ενώ εκείνοι με υψηλότερα επίπεδα λεκτικής νοημοσύνης είχαν ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα να βάλουν την κουλούρα.

Οι άνδρες με υψηλότερη νοημοσύνη είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν παντρεμένοι τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα από το είδος της νοημοσύνης τους.