Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας.
Χάρη στο ασβέστιο τα κόκαλα δυναμώνουν και μειώνεται ο κίνδυνος οστεοπόρωσης και καρκίνου ενώ παράλληλα ηρεμούν και τα νεύρα.
Είναι απαραίτητο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες!
Μάλιστα μια κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών παρέχει 306mg ασβεστίου, έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γάλακτος και γιαουρτιού συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένων επιπέδων αρτηριακής πίεσης.
Το γάλα λοιπόν σύμφωνα με τις έρευνες έχει μια επιπλέον δράση και αυτή είναι ευεργετική για την πίεση όσων καταναλώνουν γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα.