Αυτοί είναι οι λόγοι!

Πόσες φορές έχει τύχει να ξυπνήσετε με το κεφάλι σας να "πέφτει" βαρύ;

Σίγουρα, το να σου λέει την πρώτη καλημέρα ο πονοκέφαλος δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθως για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας θα χρειαστείτε σίγουρα κάποιο παυσίπονο.

Το θέμα είναι ποιες αιτίες τον προκαλούν

1. Δεν έχετε ποιοτικό ύπνο

Θεωρείται ο σημαντικότερος λόγος. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι όλη νύχτα και στριφογυρίζετε στο κρβάτι, είναι δεδομένο πως το σώμα θα αντιδράσει και θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας με πονοκέφαλο. Ο διακοπτόμενος ύπνος είναι μια κοινή αιτία ημικρανίας. Γενικά, η αϋπνία αποτελεί τον σπουδαιότερη αιτία πονκέφαλου.

2. Σας έχει καταβάλλει το άγχος

Μια μορφή σωματοτροπών που συμβαίνουν εξαιτίας της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε έχει ως άμεσο αντίκτυπο τον πονοκέφαλο. Για παράδειγμα μια περίοδος άγχους ή στρες επηρεάζει πολύ τον εγκέφαλό μας και είναι πολύ πιθανό ένα πρωινό ξύπνημα να σας ενεργοποιήσει τους πονοκεφάλους. Ωστόσο, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε πρακτικές αναπνοής ή διαλογισμό για τη διαχείριση του άγχους.

3. Κόψατε ξαφνικά την καφεϊνή

Όταν έχετε συνηθίσει να ξεκινάει η μέρα σας με μια κούπα καφέ είανι πολύ πιθανόν να βιώσετε στερητικά συμπτώματα, όπως είναι γα παράδειγμα ο πονοκέφαλος. Επειδή ο καφές προκαλεί εθισμό, καλό θα ήταν να τον κόψετε σταδιακά.