Τι να κάνεις αν ξυπνάς μες τη νύχτα;
Αυτές είναι οι τέσσερις λύσεις

Εάν συνηθίζεις να ξυπνάς μέσα στη νύχτα και να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι χωρίς να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, σου έχουμε τη λύση.

1.Σήκω από το κρεβάτι και κάθισε σε έναν καναπέ ή σε μία καρέκλα κοντά, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό για 5 λεπτά.

2.Χαμήλωσε το καλοριφέρ στο υπνοδωμάτιο. Όταν κάνει περισσότερο κρύο βοηθάς το σώμα σου να ρίξει τη θερμοκρασία του, πράγμα που ξεκινά και τον ύπνο. Φόρεσε, λοιπόν, τις πιτζάμες σου και κλείσε το καλοριφέρ.

3.Μην πάρεις κάποιο χάπι για να αποκοιμηθείς. Μπορεί να πιστεύεις ότι έτσι λύνεις το πρόβλημα αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η νάρκωση δεν είναι ίδια με τον ύπνο και δεν μπορεί να σου προσφέρει τα φυσικά οφέλη του. Αν θέλεις, μπορείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα μελατονίνης για να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στον φυσικό κιρκαδικό σου ρυθμό, ειδικά αν ταξίδεψες πρόσφατα ή αν βρίσκεσαι σε μεγαλύτερη ηλικία, όπου η απελευθέρωση της μελατονίνης στον οργανισμό σου είναι πιο αργή.

4.Άρχισε να φέρνεις στο μυαλό σου το παιδικό σου δωμάτιο. Προσπάθησε να θυμηθείς την κάθε μικρή λεπτομέρεια, από την αφίσα του Ρουβά μέχρι το φωτιστικό της hello kitty που είχες στο κομοδίνο σου. Όταν δεν σκέφτεσαι το άγχος της ημέρας είναι σίγουρο ότι θα αποκοιμηθείς πιο σύντομα.