Μάθετε ποιο είναι και απαλλαγείτε από αυτό!

Τρέμεις και μόνο στην ιδέα ότι θα πετάξεις; Μήπως νιώθεις έντονο και επίμονο φόβο κάθε φορά που μπαίνεις σε αεροπλάνο; Ή μήπως, πριν την πτήση σου, μπουκώνεσαι με μια χούφτα χάπια για να «αναισθητοποιήσεις» τη φοβία σου;

Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος!

Μαζί με σένα εκατομμύρια επίδοξοι ταξιδιώτες λούζονται με κρύο ιδρώτα στη σκέψη της πτήσης. Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια, τα καινούργια μέρη και οι εμπειρίες που τα συνοδεύουν.

Τι γίνεται όμως με την πτήση;

Μερικοί την απολαμβάνουν, για κάποιους είναι απλώς μια αναγκαία ταλαιπωρία, ενώ υπάρχεις κι εσύ, που μία λέξη περιγράφει καλύτερα την κατάστασή σου: Τρόμος!

Όπως για όλα, έτσι και γι' αυτό, υπάρχει λύση και τη δίνει ένας...πιλότος - και αυτή σίγουρα δεν αφορά κάποιο ηρεμιστικό φάρμακο.

Στο "The Today Show" του NBC News εξετάστηκαν μέθοδοι που είναι ικανές να αποσπούν την προσοχή του εγκεφάλου από κάθε αντιληπτό κίνδυνο, σε έναν προσομοιωτή που κατασκευάστηκε για νευρικούς ταξιδιώτες.

Ο πιλότος, Ron Nielsen, με εμπειρία 40 χρόνων σε πτήσεις, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο πείραμα έδωσε μία συμβουλή, που έχει πολύ ενδιαφέρον: ανέθεσε σ' έναν εθελοντή με έντονο φόβο πτήσης να πάρει ένα στυλό και με το αντίθετο χέρι από αυτό που γράφει να προσπαθήσει να γράψει το όνομα του ξανά και ξανά. 

Αυτός ο τρόπος ενεργεί ως απόσπαση της προσοχής από τις αναταράξεις που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ παράλληλα κρατά σε εγρήγορση τη λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που λειτουργεί ως διακοπή της σκέψης από κάτι άλλο.

Εθελοντές που δοκίμασαν τη μέθοδο αυτή ανέφεραν ότι πραγματικά δούλεψε, καθώς αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα.

Ξέρουμε πως έχεις βαρεθεί να ακούς φράσεις όπως «Έλα τώρα, όλα είναι στο μυαλό σου, χαλάρωσε!», όμως πραγματικά είναι στο χέρι σου και μπορείς να ξεπεράσεις τους ενδοιασμούς σου.

Άλλωστε, είναι κρίμα να στερείσαι κάτι τόσο όμορφο όπως είναι τα ταξίδια!