Μόνο τυχαίο δεν είναι!

Είναι από αυτά τα περίεργα παιχνίδια του εγκεφάλου που πραγματικά σου γεννούν απορίες και βασανίζουν τη σκέψη σου και φυσικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι: "Μα γιατί; Αφού χωρίσαμε. Και μάλιστα δε θέλω να ξαναείμαστε μαζί."

Τι κι ανέχεις χωρίσει, η μορφή του πρώην σου έρχεται πλέον στα όνειρά σου κάνοντας την κατάσταση πιο δύσκολη.

Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

1. Δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θέλεις

Το να ονειρεύεσαι τον πρώην σύντροφό σου μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείς να βρεις τρόπους να κλείσει αυτός ο κύκλος και να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό που είχατε έχει πια τελειώσει.

2. Έχεις άγχος τι θα γίνει με τον νέο τύπο που βγαίνεις
Η πραγματική αιτία που δυσκολευόμαστε να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να ξεπεράσουμε τον πρώην μας, είναι ξεκάθαρα ο φόβος. Μας κυριεύει η ανασφάλεια μη τυχόν και ζήσουμε την ίδια τραγική ιστορία που μόνο καλή κατάληξη δεν είχε.

Αν έχεις καταφέρει προχωρήσεις και βγαίνεις ήδη με κάποιον, τότε υπάρχει πιθανότητα να ξαναγυρνάς στα περασμένα για δύο λόγους: Είτε επειδή μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις πρώην και (πιθανό) νυν, είτε επειδή έχεις άγχος αν θα λειτουργήσει το νέο σου φλερτ. Τόλμησε και δε θα χάσεις!

3. Ο πρώην είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου

Η εικόνα του πρώην σου μπορεί να εκπροσωπεί την ανάγκη να ξαναβρείς τα χαμένα κομμάτια του εαυτού σου και να αλλάξεις τρόπο σκέψης αρχίζοντας να δίνεις προτεραιότητα και στον εαυτό σου.

4. Δεν τον έχεις ξεπεράσει και σου λείπει
Ξυπνάς και κοιμάσαι με τη σκέψη του. Νιώθεις ότι δε μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς εκείνον. Σου λείπει η καθημερινότητά σας και γενικά όλες οι στιγμές που μοιραζόσασταν. Πρόσεχε όμως μην μπερδέψεις το συναίσθημα με τη συνήθεια. Άλλο πράγμα να μη μπορείς χωρίς εκείνον κι άλλο να σου λείπει το σπίτι κι όλα όσα έχετε περάσει.

5. Δεν τον έχεις συγχωρήσει ακόμα
Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που η σχέση σας δεν έληξε ομαλά. Με αυτό τον τρόπο, τα επαναλαμβανόμενα όνειρα με τον πρώην μπορεί να είναι ένας τρόπος του μυαλού σου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσεις να τον συγχωρέσεις. Ουσιαστικά αυτό είναι και το μυστικό για να τον ξεχάσεις και να βοηθήσεις ώστε τα όνειρα να σταματήσουν.