Η σεξουαλική υγεία είναι πάνω από όλα

Το σεξ είναι ο απόλυτος έκφρασης συναισθημάτων και ορμονών.

Για τους άντρες μπορεί να αποτελεί βιολογική ανάγκη κατά κύριο λόγο και να το ποθούν περισσότερο από όσο οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πηγή χαράς και για τα δύο φύλα.

Η σεξουαλική ζωή μπορεί να απογειώσει την ψυχολογία ένος ζευγαριού, να ανανεώσει τη σχέση και να έχει μόνο ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην ψυχική όσο και σωματική μας υγεία.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

1. Απομακρύνει το άγχος και το στρες

 

 

Ένα μέρος του εγκεφάλου μας, που ονομάζεται ιππόκαμπος, ασχολείται με τα συναισθήματα, τη μνήμη και τη μάθηση. Δεδομένου ότι το άγχος είναι επίσης ένα συναίσθημα, ο ιππόκαμπος μας που μας βοηθά να το καταπολεμήσουμε.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα δρα ως ερέθισμα για την ανάπτυξη νέων κυττάρων στον ιππόκαμπο μας και υποστηρίζει ότι το σεξ έχει θετική επίδραση στη ρύθμιση της αρτηριακής σας πίεσης και, ως εκ τούτου, έμμεσα στη μείωση του στρες σας.

 

2. Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

 

 

Σύμφωνα με μια μελέτη στην Αυστραλία, το καθημερινό σεξ ή η εκσπερμάτιση για επτά συνεχόμενες ημέρες μπορεί να μειώσει την ποσότητα βλάβης του DNA βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του σπέρματος.

Σε μια μελέτη, περίπου το 81% των αντρών είχε μια μείωση περίπου 12% βλάβης του σπέρματος του DNA. Ως εκ τούτου, αν επιθυμείτε να κάνετε ένα παιδάκι τότε θα αυξηθούν πιθανώς οι πιθανότητές σας.

 

3. Μπορεί να μειώσει τον πόνο

 

Κι όμως μπορεί να δράσει καλύτερα από κάποιο παυσίπονο. 

Τα σώματα μας είναι ικανά για ενδογενή παραγωγή μιας ομάδας ορμονών παυσίπονα μορφίνης τύπου «ενδορφίνες», οι οποίες θα μειώσουν την ευαισθησία σας στον πόνο αυξάνοντας τα όριά σας.

Δείτε επίσης: Φερομόνες: Οι ορμόνες του σεξ

 Κατά τη διάρκεια του σεξ, η αύξηση των επιπέδων της ορμόνης της αγάπης, της δικής μας οξυτοκίνης, διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφίνης. Ακόμα κι αν έχετε χρόνιο πόνο στο γόνατο το σεξ μπορεί να σας ηρεμ΄σηει κατά κάποιο τρόπο.

 

4. Θωρακίζει τον οργανισμό σας

 

 

Μια επικρατούσα αμυντική πρωτεΐνη στο σώμα σας είναι η ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), η οποία απελευθερώνεται σε όλες τις εκκρίσεις του σώματός σας. Όσο περισσότερη IgA παράγετε, τόσο το καλύτερο γι ατο ανοσοποιητικό σας.  Μια μελέτη που περιελάμβανε 112 φοιτητές έδειξε ότι οι φοιτητές που συμμετείχαν 1 ή 2 φορές την εβδομάδα σε σεξουαλικές δραστηριότητες είχαν υψηλότερα επίπεδα IgA. Αυτό αποδεικνύει ότι με τη σωστή ποσότητα πιθανότατα θα αρρωστήσετε πολύ λιγότερο. Μπορείτε να σκεφτείτε ένα καλύτερο σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης;

 

5. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων

 

 

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των οργασμών σας, τόσο περισσότερο αυξάνεται το επίπεδο μακροζωίας σας. Η μελέτη παρακολούθησε 918 μεσήλικες άνδρες για 10 χρόνια και διαπίστωσε ότι σε άνδρες με υψηλότερη οργασμική συχνότητα το ποσοστό θνησιμότητας τους ήταν 50% χαμηλότερο!

Θα μπορούσε αυτό να είναι το μυστικό μιας μακρύτερης, πιο υγιεινής ζωής;