Κάλτσε στο σεξ; Κι όμως ανεβάζουν τη λίμπιντο!
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας

Αυτό που αποκάλυψε ενδελεχής επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών, την ώρα που κάνουν σεξ, αλλά και την στιγμή που φτάνουν σε οργασμό, δεν θα το λέγατε και... αναμενόμενο.

Και αυτό το απρόσμενο στο σεξ, έχει να κάνει με τις... κάλτσες.

Στο πλαίσιο έρευνας της περιοχής του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται περισσότερο την ώρα του οργασμού, οι ερευνητές διαπίστωσαν κάτι που ήατν κυριολεκτικά απρόσμενο:

Άνδρες και γυναίκες μπορούσαν να φτάσουν πιο γρήγορα σε οργασμό, όταν φορούσαν...κάλτσες! Ναι πολύ σωστά διαβάσατε! Με τις κάλτσες στα πόδια η λίμπιντο σκαρφαλώνει στην κορυφή και μάλιστα πολύ εύκολα!

Πώς προέκυψε αυτό;

Υπήρχε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο εργαστηρίου, στο οποίο τα ζευγάρια έκαναν σεξ με τους ανάλογους αισθητήρες και όργανα μέτρησης της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας. Οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν ότι κρύωναν τα πόδια τους. Τότε οι ερευνητές τους έδωσαν μερικά ζευγάρια καλτσών και αμέσως όλα άλλαξαν.

Παρατήρησαν ότι με τα πόδια τους να διατηρούνται πιο ζεστά πλέον, άνδρες και γυναίκες κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό σε ποσοστό 80% αντί για 50% που σημείωναν χωρίς να φορούν κάλτσες.

 

 

Πηγή: http://elitedaily.com