Σε αυτήν την ηλικία απολαμβάνεις το σεξ
Τι υποστηρίζουν οι έρευνες

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που διεξήχθη σε ηλικιακές ομάδες ατόμων 18 έως 65 ετών και δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, έδειξε ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ στην ηλικία των 32 ετών. Από την άλλη, η γυναίκα φαίνεται ότι απελευθερώνεται στο σεξ (οπότε το απολαμβάνει και περισσότερο) μετά την ηλικία των 40.

Αυτό επηρεάζεται βέβαια από διάφορους κοινωνικούς ή ιατρικούς παράγοντες: η απόκτηση παιδιών, αυξημένες υποχρεώσεις στο σπίτι ή την εργασία ή λόγοι υγείας.

“Όπως ισχύει για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το σεξ βελτιώνεται με την εξάσκηση”, κατέληξαν οι μελετητές της έρευνας. “Υπό αυτή την έννοια είναι απολύτως λογικό να απολαμβάνουν οι άντρες περισσότερο το σεξ σε μεγαλύτερη ηλικία τους παρά στα 18 τους, όταν ουσιαστικά ακόμα το μαθαίνουν”.

Τα ζευγάρια μιας ώριμης ηλικίας, απαλλαγμένα από τέτοιους είδους ανασφάλειες φαίνεται ότι δρουν πιο απελευθερωμένα και ενσυνείδητα. Και στα δύο φύλα εξάλλου, όπως επισημαίνει η ειδική επιστήμονας, “το σεξ γίνεται καλύτερο όταν νιώθουμε καλύτερα με το σώμα μας και πιο άνετα με τον/την σύντροφό μας”.