Τι πρέπει να ζήσεις πριν το μεγάλο βήμα;

Μπορεί να μην είσαι καιρό με τον σύντροφό σου, αλλά να έχεις καταλάβει πως αυτός είναι ο άντρας που θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου.

Αντίστοιχα, αν έχεις μια μεγάλη σχέση καιρό αισθάνεστε από κοινού πως μάλλον ήρθε η ώρα να πάτε τη σχέση σας ένα βήμα παραπάνω.

Προτού όμως αποφασίσετε να περάσετε το κατώφλι της εκκλησίας καλό θα ήταν να περάσετε κάποια πράγματα έτσι ώστε να πείτε ότι είστε πραγματικά ο ένας για τον άλλον.

 

 

Ποια είναι όμως αυτά; 

1. Χρήματα

Ένα μεγάλο τεστ για τη σχέση είναι το πώς χειρίζεστε τα χρήματα. Το οικονομικό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που προκαλεί στρες. Έτσι, το να χάνει κάποιος τη δουλειά του μπορεί να είναι καταστροφικό για τη σχέση.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, οι άνεργοι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο από τους εργαζόμενους. Αν ξεπεράσετε αυτή τη δυσκολία, μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα.

2. Επισκέψεις

Αν φιλοξενήσετε κάποιον (συγγενή, φίλο κτλ.) που δεν λέει να φύγει, θέλει υπομονή και κατανόηση.

Ένας επισκέπτης μπορεί να προκαλέσει άγχος, νεύρα και τσακωμούς καθώς αλλάζουν η ρουτίνα και οι συνήθειες σε ένα σπίτι. Μην κατηγορήσετε τον άλλον, δεν είναι εντελώς δικό του φταίξιμο. Αν το αντέξετε μαζί αυτό, η σχέση σας θα γίνει πιο δυνατή.

 

 

3. Κατοικίδια

Ένα ζωάκι έχει ευθύνες και χρειάζεται χρήματα και χρόνο. Τα ζευγάρια που έχουν μαζί κατοικίδια είναι πιο δεμένα και ανταποκρίνονται καλύτερα στο στρες. Δίνουν και μια ιδέα για πώς θα είστε σαν γονείς.

4. Τσακωμός

Μπορεί να μην θες να συμβεί, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και είναι καλό, ώστε να μην το κρατάτε μέσα σας για πολύ καιρό. Αν ξεπερνάτε τους καυγάδες, η σχέση θα κρατήσει και περισσότερο.

Καλό είναι να λύνετε τος μεταξύ σας τσακωμούς και να βάζετε νερό στο κρασί σας. Το να ζητάς «συγγνώμη» όταν χρειάζεται, είναι επίσης καλό για τη σχέση. 

5. Εγρήγορση 

Μπορεί να περνάτε μια καλή φάση αλλά και μια ήρεμη ή και βαρετή. Αυτά έχουν οι σχέσεις. Πότε έχουν τα πάνω τους και πότε τα κάτω τους. Πρέπει λοιπόν να κρατάτε τη σπίθα δυνατή και να βρίσκεται τρόπους να περνάτε καλά ώστε η σχέση να αντέξει στη φθορά του χρόνου.

6. Θαυμασμός

Πρέπει να αισθάνεστε περήφανη για τον άνθρωπό σας και μάλιστα πρέπει να γιορτάζεται μέχρι και τα επιτεύγματα ο ένας του άλλου. Μια νέα δουλειά, μια αύξηση, μια ανώτερη θέση. Έρευνα έδειξε ότι όταν οι γυναίκες άρχισαν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συζύγους τους, αυξήθηκαν τα διαζύγια. Αυτό έχει να κάνει με το στερεότυπο λόγω φύλου.

 

 

7. Απόσταση

Αν και δεν θεωρείται και πολύ θετικό, μπορεί να κάνει τη σχέση να δυναμώσει. Αν περάσετε ένα διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο και μετά είστε πάλι μαζί, σημαίνει ότι η σχέση σας είναι δυνατή και άντεξε αυτή τη δοκιμασία.

8. Υγεία

Εκεί φαίνεται η πραγματική αγάπη. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά το να μείνεις δίπλα σε κάποιον που περνάει δύσκολα και να τον φροντίσεις είναι ανεκτίμητο.

9. Ταξίδια 

Τέλος, πρέπει να ταξιδέψεις με τον άλλον, να δείτε τον κόσμο, να κάνετε πράγματα μαζί, να ζήσετε εμπειρίες και να απολάυσετε ρυθμούς χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Θα σας φέρει κοντά, θα δείτε αν όντως ταιριάζετε και αν θέλετε τα ίδια πράγματα στη ζωή. 

 

 

Καλό θα ήταν να συγκατοικήσετε πριν ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ώστε να δείτε όλα τα αρνητικά ο ένας του άλλου.

Αν μπορείτε να ξεπεράσετε μικρές και μεγάλες δυσκολίες, τότε ανήκετε μαζί και μπορείτε να χτίσετε μαζί το μέλλον σας.