Η έρευνα που φέρνει την ανατροπή

Τόσα χρόνια θεωρείς τον εαυτό σου αποκλειστικά straight και είσαι απόλυτος/απόλυτη στη σεξουαλική σου ζωή, γνωρίζοντας αρκετά καλά τη σεξουαλική σου ταυτότητα.

Έλα όμως που δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, γιατί μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά σου και μάλιστα προκαλεί ακόμα και αναστάτωση σε κάποιους.

Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα έρευνα υπάρχει ένα φάσμα σεξουαλικών ταυτοτήτων και δεν υπάρχει straight άνδρας ή γυναίκα. 

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα δείχνοντας σε άνδρες και γυναίκες διαφορετικά είδη πορνογραφικού υλικού, μελετώντας στη συνέχεια τις σωματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων, όπως τη διαστολή της κόρης του ματιού, που αποτελεί σημάδι σεξουαλικής διέγερσης.

Αυτό που διαπιστώθηκεήταν το εξής: οι κόρες των ματιών των γυναικών διαστέλλονταν τόσο όταν έβλεπαν ερωτική σκηνή μεταξύ άνδρα και μια γυναίκας όσο και μεταξύ δύο γυναικών.

Αντίστοιχα το ίδιο παρατηρήθηκε και στους άνδρες. Οι κόρες των ματιών των ανδρών διαστέλλονταν όταν κοίταζαν φωτογραφίες γυναικών που αυνανίζονταν, αλλά παρουσίαζαν και μια μικρή διαστολή όταν κοίταζαν φωτογραφίες ανδρών που αυνανίζονταν. 

Σύμφωνα με τον Ritch C Savin-William από το Cornell University που πραγματοποίησε την έρευνα, από το παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι οι άνδρες δεν είναι ούτε straight, ούτε gay.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι πιο αποδεκτή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.