Πως θα απαλλαγείς;

Χώρισες, έκλαψες, πόνεσες, αλλά νιώθεις ότι δε θα τον ξεπεράσεις ποτέ.

Το πιο δύσκολο πράγμα μετά τον χωρισμό είναι η διακοπή της επικοινωνίας. Από εκεί που μιλούσατε κάθε μέρα ξαφνικά κόβεται κάθε μορφή επικοινωνίας. Στην αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο, αλλά με τον χρόνο όλα ξεπερνιούνται. 

Αν όμως ανήκεις στην περίπτωση που θες να διατηρείς μια επικοινωνία με τον πρώην σου, ή που θες να μαθαίνεις συνεχώς τα νέα του, αν έχει σχέση ή πως τα πάει στη δουλειά του, τότε να ξέρεις πως όλα αυτά είναι εμμονές.

Αρχικά, θα αρνηθείς να το δεχτείς και θα σου φανεί παράλογο. Δυστυχώς όμως όλες αυτές οι σκέψεις είναι εμμονές και δε θα σε αφήσουν να κάνεις ένα βήμα μπροστά, να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να ξαναφτιάξεις πάλι τη ζωή σου. 

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά το βασικότερο όλων είναι να συνειδητοποιήσεις τα εξής:

  • Έχεις χωρίσει εδώ και καιρό με τον πρώην σου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείσαι με τελειωμένες καταστάσεις. Ακόμα κι αν αυτός θέλει επικοινωνία να του το κόψεις, γιατί μόνο στον εαυτό σου κάνεις κακό. Αυτός έχει και τη νυν και την πρώην του να του κάνει τον ψυχολόγο που τον ξέρει καλύτερα. Αν σου αρέσει να σε εκεμταλλεύται, τότε είσαι άξια της μοίρας σου.
  • Διέγραψε ή ακόμα κι αν χρειαστεί μπλόκαρε τον πρώην σου από τα social media ( Facebbok, Instagram). Δε νομίζω να έχεις σαδομαζοχιστικές τάσεις και να θες να πληγώνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που βλέπεις μια φωτογραφία που κοινοποιεί ο πρώην σου και δείχνει πόσο τέλεια περνάει χωρίς εσένα ή ποστάρει φωτογραφίες με τη νυν που μετράει μόνο κάποιες εβδομάδες σχέση, ενώ μαζί σου που ήταν πάνω από χρόνο με το ζόρι ανέβαζε και αν.
  • Πέτα κάθετί που τον θυμίζει. Είτε κάποιο δώρο που σου έχει πάρει, είτε καποιες κάρτες με ευχές, είτα ακόμα και ρούχα του ξεχασμένα στο σπίτι σου. Οι αναμνήσεις μπορεί να γίνουν ο χειρότερος εχθρός! Οπότε απαλλάξου από αυτές για να μη στοιχειώνουν ούτε τη ζωή , ούτε τα όνειρά σου!

Πολύ σύντομα θα ξαναβρείς τον εαυτό σου και η διάθεσή σου θα απογειωθεί!