Τα σημάδια που το πιστοποιούν

Όταν ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον συνήθως είσαι μες την τρελή χαρά και ο ενθουσιασμός έχει χτυπήσει ταβάνι!

Δε το συζητώ για το άγχος που μπορεί να έχεις και την αγωνία του τι θα φορέσεις και αν θα του αρέσεις κλπ.

Και τελικά βγαίνετε και ξαναβγαίνετε και στο τέλος γίνεστε ζευγάρι. Νιώθεις άνετα μαζί του, περνάτε πολύ χρόνο μαζί, τον εμπιστεύεσαι, είσαι χαρούμενη και όλα κυλούν εξαιρετικά καλά.

Δείτε επίσης: Κάθε χωρισμός κι ένας...θάνατος

Και φτάνει εκείνη η στιγμή που όλα έρχονται «τούμπα». Αισθάνεσαι ότι πια δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε, μαλώνετε διαρκώς, σου κάνει παρατηρήσεις, σε έχει αποκόψει από τις παρέες σου και πολλά άλλα. Το προσπαθείς πολύ μαζί του, γιατί τον αγαπάς πραγματικά, αλλά βλέπεις ότι δεν… τσουλάει. Και με βαριά καρδιά παίρνεις την απόφαση και του ανακοινώνεις το οριστικό τέλος. Είναι πολύ δύσκολο και για σένα, αλλά είναι η καλύτερη λύση μετά από τόσες προσπάθειες που έχεις κάνει. 

Οι παρακάτω λόγοι πιστοποιούν ότι πήρες τη σωστή απόφαση:

1. Ξέρεις ότι τα έδωσες όλα. «Αν έκανες τα πάντα και είδες ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, τότε πήρες τη σωστή απόφαση», λέει η ειδικός σχέσεων, Susan Winter.

2. «Έχασες» τον εαυτό σου. Πολλές φορές, οι άνθρωποι ξεχνούν ποιοι είναι μέσα σε μία σχέση και χάνουν την ταυτότητά τους. Όταν προδίδεις τις αξίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου, τότε θυσιάζεις τον εαυτό σου.

3. Σε πρόδωσε. Το ψέμα, η κοροϊδία, ακόμα και η παραβίαση της ιδιωτικότητάς σου είναι προδοσία.

Δείτε επίσης: Μην μένεις σε σχέσεις που δεν έχουν μέλλον

4. Η επικοινωνία σας ήταν τοξική. Μην ξεχνάς ότι ο υγιής διάλογος είναι απαραίτητο συστατικό μιας καλής σχέσης.

5. Συνειδητοποιείς ότι ήσασταν μαζί για τους λάθος λόγους. Πολλοί άνθρωποι κάνουν σχέσεις, γιατί φοβούνται τη μοναξιά και πολλές φορές παραμένουν σε μια τοξική σχέση υπομένοντας πολλά και νιώθοντας άσχημα σε ορισμένες περιπτώσεις.