Σχέση μετά τα 45
Πως μπορεί να πετύχει;

Ο καθένας μας χαρίζει μια διαφορετική πορεία και διαδρομή στη ζωή του και μέσα σε αυτή προσπαθεί να εξελιχθεί και να αναπτύξει διάφορα επίπεδα.

Ένα από αυτά, που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι αυτό της διαπροσωπικής του σχέσης και τι συμβαίνει όταν αργεί να έρθει αυτό που πραγματικά θέλει.

Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία στα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα και τονίζει ότι βασική προϋπόθεση είναι να δίνει κανείς χώρο στην προσωπική του ζωή, χωρίς να καλύπτει αυτό το κενό με επιλογές που δεν του ταιριάζει

Πώς μπορεί όμως να ξεκινήσει μια καινούργια σχέση με επιτυχία στην ηλικία των 45 plus;

Σύμφωνα με την ειδικό, «συχνά οι άνθρωποι όταν νιώθουν την πίεση των ετών επειδή δεν έρχεται κοντά αυτό που επιθυμούν τότε τείνουν να αποπροσανατολίζονται και τελικά να κάνουν επιλογές μακριά από αυτό που επιθυμούν».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβεβαιώνουν την αρχική τους ανασφάλεια, ότι δηλαδή δεν μπορούν να έχουν αυτό που επιθυμούν.

Όμως αυτό που χρειάζεται κάποιος είναι μια αίσθηση εσωτερικής ασφάλειας και να δώσει χώρο και χρόνο στον εαυτό του.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι η συνήθεια. Το πώς διαμορφώνει τη ζωή του και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να την προσαρμόσει και στα δεδομένα μίας συντροφικής σχέσης.

«Χρειάζεται ηρεμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας για να γνωρίσουμε τι είναι αυτό που επιζητούμε. Δεν είναι ο χρόνος εμπόδιο αλλά ο εαυτός μας και ο τρόπος που λαμβάνουμε αποφάσεις», υπογραμμίζει.