Πόσο μπορεί να κρατήσει;

Στα πρώτα στάδια της σχέσης αν κάτι ισχύει σχεδόν υποχρεωτικά, είναι αυτή η ακόρεστη όρεξη για σεξ που μόνο επιφανειακή δεν είναι και καλά θα κάνεις ποτέ να μην την προσεγγίσεις τοιουτοτρόπως. Τον μαθαίνεις και σε μαθαίνει με τον πιο άμεσο τρόπο.
Αυτή είναι η πρώτη φάση, της έξαρσης, του πάθους που φέρνει τον ένα στο σπίτι του άλλου ξημερώματα, κι ας δουλεύετε πρωί την επόμενη. Τίποτα σχεδόν δεν φιλτράρεται, δεύτερες σκέψεις δε σε κουράζουν ούτε στιγμή, πόσο μάλλον η ιδέα του να γίνεις ένα με μαζί του. Τα ίδια ακριβώς νιώθει κι αυτός. Σεξ, σεξ, σεξ.

 

 

Κάποια στιγμή, όμως, ξεκινάει η ψύχραιμη φάση. Αυτή που συνειδητοποιείς ότι δίπλα σου, μέσα σου κι απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο με στραβά κι ανάποδα, παρόμοια με τα δικά σου. Θα συνεχίσετε να κάνετε σεξ (ελπίζω) αλλά πιο λογικά, οι προϋποθέσεις για να συμβεί θα αρχίσουν δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ φυσιολογικό, αν εξελίσσεται με τρόπο που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δυο σας στ' αλήθεια. Από πότε και μετά η σπίθα που έγινε πυρκαγιά, μπαίνει σε θερμοκρασία συντήρησης; Σύμφωνα με το γερμανικό πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians το οποίο έχει την έδρα του στο Μόναχο, το ανεξέλεγκτο ερωτικό παραλήρημα αρχίζει να μπαίνει στον ίσιο δρομο πάνω στον χρόνο με αποκορύφωμα τον ενάμιση. Έναν χρόνο κρατάει η φιέστα κοινώς.

Η έρευνα ζήτησε την προσωπική άποψη 3.000 γυναικών και αντρών ηλικίας 25-41 ετών σε σταθερές σχέσεις ως προς το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν σε σεξουαλικό επίπεδο από τους συντρόφους τους. Ως παράγοντας καλής σχέσης και άρα ευτυχισμένης συνύπαρξης, το σεξ εμφανίζεται ψηλά από πολύ νωρίς- και καλά κάνει.

 

 

Από το 12μηνο κι έπειτα, το φούντωμα κατευνάζεται και είτε παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, είτε η κατάσταση τείνει προς την ξηρασία. Πολύ ενδιαφέρον επίσης το στοιχείο πως για τις σχέσεις που μετρούν 15 χρόνια, τα ζευγάρια που ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει πάθος μεταξύ τους (το οποίο προφανώς το συντηρούν) φτάνει σε ποσοστό το 27%. Οι τσακωμοί, τα παιδιά, η χαλαρή συχνότητα στις ερωτικές επαφές και κάπως έτσι «αντίο ερωτική ζωή όπως σε ξέραμε». Θέλει δουλίτσα, όσο πιο νωρίς το κατανοεί ένα ζευγάρι, τόσο το καλύτερο για εκείνο.

Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ ενοχλητικά όχι μόνο γιατί βάζουν στον πάγο τη σεξουαλική σου ζωή αλλά επειδή μπορούν να δημιουργήσουν και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σχέση σας!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα σεξουαλικά προβλήματα δεν έχουν κανένα συσχετισμό με την ηλικία αλλά με την γενικότερη ψυχολογική διάθεση!

Τα περισσότερα προβλήματα, συνήθως, σχετίζονται με τις γυναίκες καθώς οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τα 4 πιο συχνά προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν τον οποιοδήποτε, κάποια στιγμή της ζωής του, ακόμα και εσένα είναι τα παρακάτω.
 

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας εμφανίζεται λιγότερο συχνά στις νεότερες γυναίκες, αλλά πλήττει περισσότερο από το 10% των γυναικών ηλικίας 20 έως 24 ετών. Επίσης, εμφανίζεται περίπου στο 20% των γυναικών ηλικίας 25 έως 29 ετών είναι συχνότερη στις γυναίκες που έχουν περάσει τη δεκαετία των 50 και των 60. Αλλά παρόλο που αυτή η έλλειψη επιθυμίας αυξάνεται με την ηλικία δεν είναι σίγουρα ένα ζήτημα μόνο για τις μεγαλύτερες γυναίκες.

Κάποια από τα αίτια εμφάνισης αυτού του προβλήματος είναι η καθημερινή εξάντληση από τις συνθήκες της εργασίας, η ψυχολογική δυσφορία, τα προβλήματα εμφάνισης, οι συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων, η χρήση αντισυλληπτικών και αντικαταθλιπτικών. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις πολλές αιτίες που υπάρχουν για τις οποίες μπορεί να μην επιθυμείς να έρθεις σε σεξουαλική επαφή. Είναι σημαντικό να σημειώνεις με κάθε ευκαιρία κάθε πιθανό παράγοντα που σε αποτρέπει από το σεξ και τη διέγερση απέναντι στο σύντροφό σου. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψεις και πιθανότατα να βρεις κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα μόνη ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή

Οι ηλικίες μεταξύ 16-49 παρουσιάζουν αρκετά μεγάλα ποσοστά ξηρότητας του κόλπου, κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά την εμμηνόπαυση και τις αλλαγές των ορμονών αυτό το φαινόμενο είναι ολοένα και πιο συχνό.

Ζητήματα με τη λίπανση μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο ή ακόμα και οδυνηρό, οπότε δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορείς εύκολα να αγνοήσεις. Η κολπική ξηρότητα μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε από την αφυδάτωση, ορισμένα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή αλλά και συνταγογραφούμενα, νοσηλεία ή αλλαγή ορμονικών επιπέδων κατά την εμμηνόπαυση. Η χρήση ενός λιπαντικού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.

 

 

Δυσκολίες στον οργασμό

Η δυσκολία να φτάσεις στην κορύφωση αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η σεξουαλική δυσκολία είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην ηλικία των 20-30 ενώ σταδιακά αρχίζει να μειώνεται. Πιθανότητες να κάνει πάλι όμως την εμφάνισή του έχει μετά το πέρασμα της ηλικίας των 50 ετών.

Διαβάζοντας αυτό αναρωτιέσαι και εσύ γιατί οι νέες γυναίκες έχουν προβλήματα με τον οργασμό τους; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ με πολλούς και διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους που συνδέεται άρρηκτα με τις λιγότερες πιθανότητες οργασμού. Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, είναι πιθανότερο έχουν συγκεκριμένο σεξουαλικό σύντροφο και να αισθάνονται πιο άνετα ώστε να του πουν και να του δείξουν τι τους αρέσει ακριβώς, στοιχείο που μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο εύκολο.

Πόνος κατά τη σεξουαλική πράξη

Ο πόνος ή δυσπραγία κατά τη σεξουαλική επαφή είναι επίσης ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στις νεαρές ηλικίες κατά κύριο λόγο εξαιτίας του δισταγμού των νέων γυναικών να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από πόνο στον κόλπο, την κλειτορίδα ή στα χείλη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και είναι μία από τις πιο πολύπλοκες σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να προκληθεί από τα πάντα, από την ξηρότητα του κόλπου έως από κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Συνήθως διαγιγνώσκεται από το γιατρό βάσει των συμπτωμάτων και μπορεί να σε βοηθήσει με μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών. Ενώ μπορείς, πριν απευθυνθείς στον ειδικό, να δοκιμάσεις πρώτα διαφορετικές στάσεις και λιπαντικά για να διαπιστώσεις εάν αυτό κάνει το σεξ πιο άνετο, είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις με το γιατρό σου αν ο πόνος επιμένει.

Αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι σας;- Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Το σεξ πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και για αυτό αν σας έχει τύχει να έρθετε κάποια στιγμή σε αμηχανία δεν είναι ντροπή, βέβαια δεν είναι και θέμα για δημόσια συζήτηση!

Το σεξ, όσο είναι απολαυστικό, όσο είναι μία από τις βασικές χαρές της ζωής, τόσο μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση κυρίως γιατί το σώμα μας μπορεί να μας ανήκει, μπορεί να νομίζουμε ότι το ξέρουμε καλά, μπορεί όμως και να μας προδώσει.

Κι όταν μας φέρνει σε αμηχανία το βασικό μέσο με το οποίο συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη χαρά, (κι όταν με τον παρτενέρ η γνωριμία δεν είναι και ακριβώς πολύχρονη), μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή.