Δες τι δεν πρέπει να κάνεις

Στην αρχή αισθάνεσαι πως έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Ο φόβος και ο τρόμος σε έχει κυριεύσει και νιώθεις ότι έχει έρθει η απόλυτη καταστροφή.

Ηρέμησε και πάρε μια βαθιά αναπνοή. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! 

 

 

Οι πεπιτώσεις ενός χωρισμού είναι πολύ επώδυνες για την ψυχολογία μας και είναι δύσκολο να διαχειριστούμε το αρχικό στάδιο. Ουσιαστικά πρόκειται για το στάδιο που μόλις έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν θα κοιμηθούμε πάλι μαζί με τον άνθρωπό μας, δεν θα πάμε μαζί βόλτες, δε θα γελάσουμε μαζί και γενικά κάθε μας κοινή στιγμή θα απαοτελεί πια παρελθόν και ανάμνηση...

Ένας χωρισμός είναι τόσο δυνατός και εθιστικός όσο τα ναρκωτικά. Μας πιάνει κάτι σαν "τρέλα", ένα σύνδρομο στέρησης και δε μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς το άλλο μας μισό.

Σε πρώτη φάση πάρε ένα φύλλο  χαρτί και απαρίθμησε όλους εκείνους τους λόγους που ένιωθες ότι η σχέση δεν λειτουργούσε, γιατί για να παρθεί η απόφαση του χωρισμού σίγουρα ήταν κάτι που το σκεφτόταν καιρό ο σύντροφός σου. 

Για να μην πέσεις στην παγίδα, ακολούθησε τα εξής βήματα για να πας παρακάτω:

1. Μην κάνεις τον Κλουζώ στα social media

2. Μην ψάχνεις να βρεις το πέπλο μυστηρίου που σκέπασε τα σύννεφα στη σχέση σας και αποδέξου την απόφαση που πήρε. Σίγουρα θα υπήρχε λόγος.

3. Ετοίμασε μια λίστα με όλους τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκες να κάνεις έτσι ώστε να μην τους επαναλάβεις.

4. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου που σου προκαλούν χαρά και θα δεις πως θα επανέλθουν σε μια φυσική ροή όλα. Γράψου σε ένα γυμναστήριο και πέρα από τα αποτελέσματα που θα δεις στο σώμα σου, μπορεί να γνωρίσεις και κάποια εδιαφέρουσα προσωπικότητα.

5. Να σκέφτεσαι πως κάθε εμπόδιο για καλό και καλύτερα που έγινε τώρα και όχι μετά από αρκετά χρόνια ή με παιδιά στη μέση.

6. Δίεγραψε φωτογραφίες κοινές ή αποθήκευσέ τες στον σκληρό εξωτερικό δίσκο. Δεν πρέπει να έχεις τίποτα που να θυμίζει πρώην στο κινητό ή στο τάμπλετ σου.

7. Μην αφήσεις τους φίλους να λείψουν από το πλευρό σου.