Σου λέει ψέμματα ο σύντροφός σου;
Ήρθε η ώρα να καταστρώσεις σχέδιο!

Έχουμε έναν ψευτάκο στην παρέα μας. Αυτό δεν θα περάσει. Όταν κάνεις την ατυχή ανακάλυψη ότι ο σύντροφός σου σου έχει πει ψέματα πάνω από μια φορά, και αυτά τα ψέματα σε πληγώνουν, μία είναι η λύση. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις. Μπορείς αυτό να το κάνεις με τρεις τρόπους.

  1. Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις μια ιστορία. Αυτή η επιλογή χρειάζεται κάποιον σχεδιασμό. Μπορείς να πεις ότι άκουσες από κάποιον τρίτο ότι τον είδε κάπου που σου είχε πει ότι δεν θα είναι, ή πως σου είπε κάποιος ότι σου είχε πει το τάδε ψέμα. Μπορεί να σε πιστέψει μπορεί και όχι. Είναι βέβαια λίγο υποκριτικό να είσαι θυμωμένη μαζί του που σου είπε ψέματα και να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Για αυτό πρέπει να προσέξεις πως θα χειριστείς την κατάσταση, δηλαδή να μην το παρακάνεις με τα παραμύθια.
  2. Στήσε ένα σκηνικό ώστε να τον πιάσεις στα πράσα. Ας πούμε την επόμενη φορά που θα σου πει ότι θα μείνει μέσα και εσύ ανακαλύψεις ότι έχει βγει, μπορείς να πας κι εσύ εκεί και να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο δήθεν τυχαία. Δεν είναι και ιδανική αυτή η επιλογή, γιατί μπορεί να βγει και από πάνω και να τσακωθείτε για χίλια δυο πράγματα πέρα από το γεγονός ότι σου είπε ψέματα.
  3. Αυτή είναι η πιο λογική και ίσως αποτελεσματική επιλογή. Να είσαι ειλικρινής. Απλά πες του ότι νιώθεις ανασφάλεια γιατί ανακάλυψες ό,τι ανακάλυψες και δώσε του την ευκαιρία να εξηγήσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Εγώ θα σου πρότεινα να επιλέξεις την τρίτη επιλογή. Ό,τι όμως κι αν κάνεις καλή επιτυχία. Απλά να σκεφτείς καλά, βάσει του τι ανακάλυψες για εκείνον, αν αξίζει καν να ασχοληθείς ή αν έχει έρθει η ώρα να… σχολάσει ο γάμος.