Αυτή είναι η αλήθεια!

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη θέσει του δεδομένου είτε έχουμε θεωρήσει κάποιον δεδομένο σε μια σχέση! Μη βιαστείς να φέρεις αντίρρηση! Σκέψου καλύτερα και φέρε στο μυαλό σου ανθρώπους από το παρελθόν σου!

Όταν έχουμε έναν άνθρωπο δεδομένο στη ζωή μας δεν τον υπολογίζουμε, συνηθίζουμε να τον πληγώνουμε χωρίς να αναλογιζόμαστε τα συναισθήματα του.

Ξέρουμε πως ό,τι και αν κάνουμε εκείνος θα είναι πάντα εκεί για εμάς, να ακούσει υπομονετικά το πρόβλημα μας, να μας συμπαρασταθεί και να μας δείξει την αγάπη του με κάθε τρόπο!

Όταν όμως ο άνθρωπος αυτός αποφασίσει να φύγει από τη ζωή μας τότε η φυγή του κάνει μας κάνει αδύναμους!

Νιώθουμε λες και χάσαμε το στήριγμά μας! Δεν αντέχουμε αυτή την απόρριψη!

Τότε μπαίνει στο παιχνίδι ο εγωισμός μας! Θέλουμε να φέρουμε πίσω στη ζωή μας εκείνο το άτομο που θεωρούσαμε δικό μας!

Φτάνουμε σε σημείο να του τάξουμε τον ουρανό με τ’ άστρα προκειμένου να γυρίσει πίσω!

Τάζουμε, τάζουμε, τάζουμε… Δίνουμε υποσχέσεις που ούτε καν εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε αν θα κρατήσουμε μόνο και μόνο για να γυρίσει!

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Και γιατί έπρεπε να τον χάσουμε για να τον εκτιμήσουμε; Άραγε τον αγαπήσαμε αληθινά, είναι κάποιο παιχνίδι του μυαλού, συνειδητοποιήσαμε τα λάθη μας και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μακριά του;

Όποια κι αν είναι η αλήθεια εσύ αυτό που χρειάζεται είναι να μείνεις μόνη σου, να "καθαρίσεις" τις σκέψεις σου, να δεις τα λάθη σου και πίστεψέ με ο χρόνος μόνο θα μπορέσει να δείξει αν αξίζει να είστε ξανά μαζί ή όχι.

Μέχρι τότε γέμισε τη μέρα σου και κάνε όλα όσα δεν έκανες το διάστημα που ήσουν μαζί του και μην βιαστείς να κάνεις επιπόλαιοες κινήσεις τις οποίες μπορεί μετά να μετανιώσεις. Αν τον αγαπάς πραγματικά τότε άφησέ τον να σκεφτεί πιο ήρεμα και αν θέλει να γυρίσει να σε βρει.

Αν όχι, απλά πας παρακάτω! Μαθαίνεις από τα λάθη σου και προσέχεις να μην τα επαναλάβεις στον επόμενο.

Και αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι το εξής: Κανείς δεν είναι κανενός και πόσο μάλλον δεδομένος.

Αν αγαπάς έναν άνθρωπο πρέπει να του το δείχνεις και να μην τον πληγώνεις, ούτε να τον "εκμεταλλεύεσαι".

Γιατί για 'σενα είναι ο άνθρωπός σου...και αξίζει να τον έχεις ψηλά!