Εταιρεία σε πληρώνει για να γίνεις vegan
Δες πόσα χρήματα θα παίρνεις

Το ότι η vegan διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερους «οπαδούς» είναι μια πραγματικότητα, όμως, το ότι υπάρχει εταιρεία που σε πληρώνει για να γίνεις vegan το γνώριζες;

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο υπάρχει εταιρεία που προσφέρει 2.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει και κάνει αποκλειστικά vegan διατροφή για 3 μήνες. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η εταιρεία πολυβιταμινών «We Are Feel» με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πληρώνει ανθρώπους για να δηλώσουν συμμετοχή στο ερευνητικό της πρόγραμμα. Eιδικότερα, η εταιρεία προσπαθεί να ανακαλύψει ποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μειώνονται ή βρίσκονται σε έλλειψη, στους ανθρώπους που κάνουν vegan διατροφή. Όλο αυτό φυσικά γίνεται με σκοπό να «εντοπίσει» η εταιρεία με ποια στοιχεία να εμπλουτίσει τις νέες της πολυβιταμίνες που θα απευθύνονται στο vegan κοινό.

Υποχρεωτική εξέταση αίματος
Οι συμμετέχοντες θα είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν δείγματα αίματος προς εξέταση για να διαπιστωθεί ότι μένουν πιστοί στη vegan διατροφή και για να καταγράφεται η πρόοδός τους σε ιατρικό επίπεδο. Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη, παχυσαρκία και υπερθυρεοειδισμό δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι ήδη vegan.

Η μελέτη πρόκειται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και η ηλικιακή ομάδα είναι μεταξύ 18 και 60 ετών. Υπενθυμίζουμε, ότι η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία (vegan) είναι η ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά καθώς και το μέλι. Συνήθως γίνεται για λόγους ηθικής, καθώς θεωρείται ότι η κατανάλωση αυτών των προϊόντων προϋποθέτει πολύ βία και βαρβαρότητα για τα ζώα, αλλά και για λόγους υγείας.