Μουσική από...λαχανικά
Μια εντελώς ξεχωριστή ορχήστρα

Ξέρουμε καλά, πως διανύουμε μία εποχή, όπου η vegan φιλοσοφία έχει ένθερμους οπαδούς, ωστόσο είναι κάποιες ειδήσεις πάνω στην vegan life, που πραγματικά είναι ξεχωριστές.

Συγκεκριμένα, μια «vegan» ορχήστρα στη Βιέννη συνθέτει μουσική χρησιμοποιώντας μόνο λαχανικά. Η «Ορχήστρα λαχανικών» (Vegetable Orchestra), που εδρεύει στην Βιέννη είναι ένα μουσικό γκρουπ που εδώ και 24 χρόνια αποδεικνύει με τη δράση του πως τα λαχανικά δεν είναι μόνο για να τρώγονται.

Πριν από κάθε ζωντανή της εμφάνιση προμηθεύεται λαχανικά, τα οποία και μετατρέπει σε μουσικά όργανα, χρησιμοποιώντας τα πάντα κρεμμύδια, καρότα, κολοκύθες, πιπεριές συνθέτοντας έτσι πρωτότυπα τραγούδια τους.

 

 

Μάλιστα, οι καλλιτέχνες μετά από κάθε live τους  μαγειρεύουν όλα τα λαχανικά, σερβίροντας τα ως γεύμα στο κοινό. Δείτε το βίντεο με την εμφάνισή τους.

Να σημειώσουμε, βέβαια εδώ, πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που έχουμε γνωρίσει, ως vegan ορχήστρα. Μια άλλη περίπτωση είναι μια λονδρέζικη ορχήστρα λαχανικών τα μέλη της οποίας- όπως υποδηλώνει και το όνομά της- έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μουσικά όργανα με… λαχανικά.

Τα λαχανικά έχουν διαμορφωθεί με τέτοια λεπτομέρεια ώστε να παράγουν ήχο εφάμιλλο αυτού των κλασικών μουσικών οργάνων- όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό- και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.