Γιατί πρέπει να κοιμάστε χωρίς πυτζάμες;
Υπάρχει εξήγηση!

Είστε από εκείνους που κοιμάστε με τις πυτζάμες σας ή μόνο με τα εσώρουχα; Τι από τα δύο σας αρέσει περισσότερο; Εμείς έχουμε να σου πούμε ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι καλό! Πρέπει να κοιμάστε τελείως γυμνοί για να είστε υγιείς!

Σύμφωνα με δημοσίευμα, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις λόγοι που επιβάλλουν να κοιμόμαστε ολόγυμνοι. Όπως θα δείτε παρακάτω, αυτοί έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε αλλά και με την... θαυματουργή επίδραση της γύμνιας στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Δείτε αναλυτικά τους τέσσερις λόγους που αναφέρει το δημοσίευμα:

Η επαφή ανάμεσα σε γυμνά σώματα βελτιώνει την ψυχική μας υγείας και κάνει καλό στη σχέση μας

Η επαφή με το γυμνό σώμα του συντρόφου μας, χωρίς το εμπόδιο των ρούχων, ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο μαζί του. Από την επαφή αυτή εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και τρυφερότητας. Επίσης μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης που προκαλούν άγχος και αυξάνουν την επιθυμία «τσιμπολογήματος», άρα ωφελείται και η... φιγούρα σας.

Η δροσιά ευνοεί τον βαθύ ύπνο

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί απολαμβάνουν πιο βαθύ ύπνο, με λιγότερες διακοπές. Αντίθετα, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο.

Η φρεσκάδα περιορίζει τον κίνδυνο μολύνσεων

Τα βακτήρια λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη, γι' αυτό και οι γυναίκες που κοιμούνται χωρίς εσώρουχα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή

Η άνεση προστατεύει την γονιμότητα των ανδρών

Οι άνδρες, ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να αποφεύγουν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να διατηρούν δροσερούς τους όρχεις τους και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους υψηλό.