Ακόμα κι αν τις ξεχάσεις σε κάποιο ντουλάπι, οι συγκεκριμένες τροφές δεν μπορούν να πάθουν τίποτα.
Βέβαια, θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να μη χαλάσουν, όσο διάστημα κι αν περάσει.
Μία από αυτές είανι να φυλάσσονται στη σωστή θερμοκρασία αλλά και στη σωστή συσκευασία.
Ας δούμε αναλυτικά κάποιες από αυτές:
Μέλι: Χάρη σε ένα έζυμο που περιέχει αποτρέπεται η δημιουργία βακτηρίων, ενώ το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να κρυσταλλώσει λόγω κρύου.
Λευκό ξύδι: Δεν παθαίνει τίποτα απολύτως όσο διάστημα και αν περάσει.
Όσπρια: Παραμένουν άθικτα και δεν χαλάνε όσο καιρό κι αν τα αφήσετε στο ντουλάπι.
Ρύζι: Είναι σημαντικό να το φυλάσσουμε σε γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο για να μην πάνε μαμούνια και δεν ακολουθεί τις ημερομηνίες λήξης. Προσοχή, όμως, στο καστανό ρύζι το οποίο μπορεί να χαλάσει γιατί περιέχει φυσικά έλαια.
Ζάχαρη: Η ζάχαρη παραμένει και αυτή άθικτη ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης.