35 - 40 λεπτά
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

½ κιλό κριθαράκι χοντρό

4-5 φρέσκες τομάτες- ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2-3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ½ φλυτζ. τσαγιού λάδι

150 γραμ. τυρί τριμμένο- επιλογής σας

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι
 

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν- να μην καούν. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, και τα αφήνετε να πάρουν μια-δυο βράσεις.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανάλογο νερό ζεστό ή αν προτιμάτε ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν για 25-30΄ περίπου

Η αναλογία  για το νερό είναι: 1 μέρος κριθαράκι- 3 μέρη νερό. 

Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με το τριμμένο τυρί.

Υ.Γ.  μπορείτε να θέλετε να γκρατινάρετε το κριθαράκι ως εξής: λίγο πριν ψηθεί το αδειάζετε σε ένα πυρέξ, το πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και το βάζετε σε δυνατό φούρνο για 10΄.