30 - 35 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Ψάρι ντομάτα
Υλικά

4 φιλέτα λευκού ψαριού, φρέσκα ή κατεψυγμένα (200γρ.το καθένα)

80ml χυμός λεμονιού

2 κ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

170ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

400γρ. τοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνης

1 κ. γλ. ζάχαρη

1 κ. γλ. θυμάρι ξερό, τριμμένο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε  τα φιλέτα του ψαριού με τον χυμό λεμονιού, τη μισή ποσότητα του μαϊντανού και αλάτι, και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 15 ΄.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο. 

Σε 80 ml λάδι , σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 ΄, μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε την τομάτα, την δάφνη, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3΄ (ή όσο χρειαστεί μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά).

Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ ή ταψάκι.

Καλύπτουμε με την σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20΄.