8 - 10 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

2 κονσέρβες τόνου
500 γραμ. λιγκουίνι
1 σφηνάκι ούζο, βότκα ή και λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. Ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε  τα κρεμμυδάκια 2΄-3΄, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο τόνο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ποτό της αρεσκείας μας και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό και τον άνηθο. 

Τα λιγκουίνι μας είναι έτοιμα και τα προσθέτουμε στην σάλτσα μας μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που βράσανε, ανακατεύουμε, σβήνουμε  το μάτι της κουζίνας μας, αφήνουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε.