Κακοκαιρία ως τις 14 Δεκεμβρίου
Έρχεται παγετός με βροχές και χαλαζοπτώσεις

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εκδόθηκε την Τρίτη, με τον καιρό να χαλάει από σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτή την ώρα, δέχεται μεγάλα ύψη βροχής η Στερεά Ελλάδα, η Ηπειρος και η Θεσσαλία, ενώ από την κακοκαιρία δοκιμάζεται και η Μακεδονία.

Στο Νευροκόπι ρίχνει χιονόνερο, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς στη Νέα Πέραμο Καβάλας. 

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη υετού έως και τη Δευτέρα.

Σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν  η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, η κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε δύο  «κύματα»: Το πρώτο που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.