400ml. γάλα
200ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης
70γρ. ρύζι γλασσέ
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
50γρ. βούτυρο 50γρ. μαύρη ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
1/4κ.γ. κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι για 20’. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μη μας κολλήσει το ρύζι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα χειρός, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, με μια κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Όταν πάρει θερμοκρασία το αυγό, επιστέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για σε χαμηλή φωτιά για 5’ για να ψηθεί το αυγό ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κανέλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε μπολάκια.