



1.000 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
80 γρ. τραχανά ξινό
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό ντομάτας
200 ml νερό
γιαούρτι, για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βήμα 1
Σε μια βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10΄.
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.