15 - 20 λεπτά
15 - 20 κομμάτια
Εύκολη
Υλικά

4 φλιτζάνια ελαιόλαδο 
½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
2 αυγά
½ κουταλάκι τριµµένο γλυκάνισο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις –όσο πάρει
 

 

Εκτέλεση

Πλένουµε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. 

Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουµε σε ένα µεγάλο µπολ και βάζουµε το αλάτι. 

Τα ανακατεύουµε µε τα χέρια µας, τα στραγγίζουµε µε τις φούχτες µας και τα βάζουµε σε ένα καινούργιο µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και το ούζο. 

Ρίχνουµε σιγά - σιγά το αλεύρι µέχρι το µίγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας. 

Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουµε κουταλιά - κουταλιά το µείγµα και τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις µεριές. 

Τους βγάζουµε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους βάζουµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.