60 - 65 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

600γρ. καθαρισμένες αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες

1, 2 λίτρα.γάλα

5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

6 αυγά

300 γρ. κίτρινα τυριά

αλάτι, πιπέρι

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής :

Σε κατσαρόλα  ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά το κορν φλάουερ. Μόλις πυκνώσει το κορν φλάουρ ανακατεύουμε ζωηρά.

Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, κάνουμε μαρέγκα σφιχτή με λίγο αλάτι και την αφήνουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα έναν-έναν, μετά προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει η μπεσαμέλ μας.

Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά στην μπεσαμέλ με μεγάλη προσοχή, να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, και τέλος ρίχνουμε τις αγκινάρες. Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε το μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο  και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.

Σερβίρεται ζεστό.