2,5 - 3 ώρες
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμ. φρέσκια μαγιά

60 ml φρέσκο γάλα

2 κ. γλυκού αλάτι

40 ml ελαιόλαδο

200 ml περίπου  χλιαρό νερό

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

ρίγανη

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι  και το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά.

Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει και να είναι δύσκολη στο ζύμωμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά και τη ρίγανη, ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί περίπου 1 ½ ώρα.

Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά  στους 200ο.