40 - 45 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα

4 αυγά

8 φύλλα κρούστας

2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

2 κρεμμύδια ξερά ολόκληρα

1 κοτόπουλο μέτριο
 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε ,πλένουμε  και βράζουμε  το κοτόπουλο με δυο ολόκληρα κρεμμύδια, αλάτι – πιπέρι.

Βγάζουμε  το κοτόπουλο πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί. Μετράμε 6 φλιτζάνια ζουμί για 3 φλιτζάνια ρύζι. Βράζετε το ρύζι – αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα- στο ζουμί του κοτόπουλου. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.

Αφαιρούμε προσεκτικά την πέτσα και τα κόκαλα και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά-μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι βούτυρο και σοτάρουμε  τα ψιλοκομμένα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια. Σχεδόν λιώνουν μαζί.

Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε  το ρύζι, τα  αυγά και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που σοτάρατε.

Αλείφουμε  με λάδι ένα ταψί και στρώνουμε  τα 4 φύλλα κάτω αφού τα βουτυρώσουμε ένα – ένα. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και την στρώνουμε. Την σκεπάζουμε  με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης βουτυρώνουμε  ένα – ένα και κλείνουμε τα φύλλα γύρω – γύρω.

Ψήνετε την κοτορυζόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.