5 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 1/2 φλιτζάνια μίγμα για βάφλες
1/2 φλιτζάνι τυρί Philadelphia
250 γραμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 λεπτές φέτες λεμόνι
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο και το ζεστό νερό μέχρι να ανακατευτεί καλά. Προσθέτουμε το μίγμα βάφλας και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά.
2. Προθερμάνετε τη συσκευή βάφλας στη μέση υψηλή θερμότητα. Εαν δεν έχετε τη συσκευή χρησιμοποιείτε αντικολλητικό τηγάνι.
3. Ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Κλείστε το καπάκι ή μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφί. Μεταφέρετε τη βάφλα στο φούρνο για να διατηρείται ζεστή. Επαναλάβετε για να κάνετε 3 επιπλέον βάφλες με το υπόλοιπο κτύπημα.
4. Έπειτα στήνουμε το πιάτο μας. Βάζουμε τυρί Philadelpia, σχοινόπρασο, άνηθο και τον καπνιστό σολωμό και προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις φέτες από λεμόνι!