40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, ανάμικτο

250ml γάλα

75γρ. ψωμί τοστ ολικής αλέσεως

1 αυγό

1 κρεμμύδι

βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. τσίλι σως

1/2 φλιτζ. cranberry σως

150 γρ, cranberries

2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά σε λίγο βούτυρο.

Ρίχνετε το ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί με το γάλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε τη σως cranberry, τα crunberries, την τσίλι σως και το χυμ.ο πορτοκάλι και ανακατεύετε. Πλάθετε κεφτεδάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια καλή ποσότητα βουτύρου και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας πουρέ πατάτας.