450γρ. ζύμη για τάρτες
25γρ βούτυρο
400γρ μπέικον, σε κύβους
250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
3 αβγά
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Απλώνετε τη ζύμη σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ.
Σκεπάζετε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετείτε από πάνω φασόλια. Την ψήνετε για 10 λεπτά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνετε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθεί ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C.
Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον ώσπου να χρυσίσει. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε το μπέικον στη βάση της ζύμης και περιχύνετε το μίγμα του αβγού. Ψήνετε την κις λορέν για 30 λεπτά ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνετε για περίπου 5 λεπτά στη φόρμα προτού σερβίρετε.