1 κοτόπουλο ολόκληρο
1 ζωμό κότας
6 φλ. νερό
150 γρ. Βούτυρο
4 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλ. ρύζι γλασέ
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια πράσο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου 40΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
Στραγγίζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε το Flora με Βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
Έπειτα ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το πράσο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Προαιρετικά βάζουμε και κρουτόν.