25 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Φιλέτο τόνου με ανανά
Υλικά

4 φιλέτα τόνου

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

1 μέτριο αγγούρι 

5 -6 φέτες ανανάς 

1 φλιτζανάκι βασιλικός 

1 κουταλάκι του γλυκούΖάχαρη 

1 κουταλιά της σούπαςΠιπερόριζα (τζίντζερ)

2 κουταλιές της σούπαςΕλαιόλαδο

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

χυμός Λεμόνι 

Εκτέλεση

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τα φιλέτα τόνου, αφού τα λαδώσουμε και τα πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν και ροδίσουν.

Κατά την ώρα που ο τόνος ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 45 λεπτά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.

Σερβίρουμε κάθε ατομική φιλέτο τόνου με 2-3 κουταλιές από το μείγμα ή και με κομμάτι ανανά

Συνδυάζεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή με ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.