30΄
4 μερίδες
Εύκολη
Γιουβαρλάκια με γιαούρτι
Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

150 γρ. ρύζι γλασέ

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1-2 φύλλα δάφνης

φλούδες από 1 λεμόνι

1 κύβο κότας Knor

 

Για τη σάλτσα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

3 κ.σ. άνηθο 

λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι, τον κιμά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και 3-4 φλούδες από ένα λεμόνι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κύβο κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας (περίπου 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα γιουβαρλάκια).

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους. 

Αφού βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε 3 κ.σ. από τον ζωμό που έχουν βγάλει τα γιουβαρλάκια μας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μπολ μαζί με το νόστιμο ζουμάκι,1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.