30 λεπτά
4 - 5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 πακέτο φρέσκα gnocchi (500γρ)

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 σφηνάκι βότκα

2 σκελίδες σκόρδο

12 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα

300 γρ. φέτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά περίπου τα gnocchi. Μόλις έρθουν στην επιφάνεια του νερού σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Σουρώστε τα και κρατήστε 1 φλιτζανάκι του καφέ από το νερό.

Πλύντε και καθαρίστε καλά από τα χώματα τα μανιτάρια. Κόψτε τα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά.

Λιώστε το σκόρδο και σωτάρετε για λίγο με το βόυτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε να βγάλουν το ζουμί τους (5 λεπτά περίπου).

Σβήστε με τη βότκα.

Προσθέστε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τη φέτα.

Μόλις δείτε ότι η σάλτσα αρχίζει να δένει, προσθέστε τα gnocchi.

Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει όσο θέλετε.