500 γρ. φρέσκα νιόκι (στα ψυγεία των Σ/Μ)
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
3 μεγάλες ντομάτες
8-10 φρέσκα, άσπρα μανιτάρια
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
(ή 1 γεμάτο κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο)
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος
240 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (πικάντικα)
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και την πιπεριά σε καρεδάκια.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε καρέ κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, την ζάχαρη, αλάτι και πιπεράκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα νιόκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα μέτριο πυρέξ ή ταψάκι.
Περιχύνουμε τα υλικά με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε επίσης καλά όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά, ως να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα τα νιόκι.
Αφού βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο πριν σερβίρουμε.