Για κάποιους αποτελεί αγαπημένη διατροφική συνήθεια.
Για άλλους μπορεί να είναι ό,τι χειρότερο γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος της δυσανεξίας στη λακτόζη.
Ωστόσο κάνει καλό στην καρδιά μας;
Μια μελέτη που έγινε για τις επιπτώσης της πρόσληψης τυριού στον κίνδυνο καρδιοαγγειακής νόσου έφερε θετικά αποτελέσματα για τους λάτρεις του τυριού.
Ο κίνδυνος για την καρδιά μειώθηκε έως και 18%
Συνολικά, οι 15 επιμέρους μελέτες περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες.
Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης τυριού αναλύθηκαν σε βάθος δεκαετίας. Η πλειονότητα των μελετών περιελάμβανε άτομα που δεν είχαν καρδιαγγειακά νοσήματα κατά τη διάρκεια της μελέτης.
Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν πολύ λίγο τυρί, εκείνοι που το κατανάλωναν κανονικά είχαν:
- έως και 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο
- έως και 14% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο
- έως και 10% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο