Η κατανάλωση κρέατος μπορεί να έχει μεγάλη διατροφική αξία, αλλά η συνεχής βρώση κρέατος μπορεί να είναι καταστροφική για την υγεία μας.
Ωστόσο, τί μπορεί να συμβεί στο σώμα μας αν τρεφόμαστε μόνο με κρέας;
Αυτό που σίγουρα κινδυνεύουμε να παρουσιάσουμε είναι σοβαρή έλλειψη φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσφορία και δυσκοιλιότητα.
Η έλλειψη υδατανθράκων σημαίνει επίσης και έλλειψη στον απλούστερο τρόπο μετατροπής της ενέργειας. Αντί να συμβεί αυτό, το σώμα σας θα καταφύγει σε κάψιμο λίπους και ζωτικών πρωτεϊνών, το τελευταίο, ειδικά μπορεί να προκαλέσει μία πολύ επικίνδυνη παρενέργεια... Δηλητηρίαση από πρωτεΐνες!
Η δηλητηρίαση από πρωτεΐνες - η οποία περιλαμβάνει συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και ενδεχομένως θάνατο - προέρχεται από τη συσσώρευση ουρίας, που παράγεται μετά τη μετατροπή της πρωτεΐνης σε γλυκόζη, δίνοντας ενέργεια στο ήπαρ.
Τα κρέατα όπως το κουνέλι είναι ακόμα πιο επικίνδυνα. Είναι τόσο χαμηλά σε λιπαρά που το σώμα σας αρχίζει να καίει το δικό σας λίπος μαζί με πρωτεΐνες.
Ένας άλλος πιθανός δολοφόνος είναι η έλλειψη βιταμίνης C, καθώς οι άνθρωποι είναι ένα από τα λίγα πλάσματα στη γη που δεν μπορούν να την παράγουν από μόνοι τους.
Η έλλειψη βιταμίνης C, μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο, με συμπτώματα όπως μώλωπες, εύκολη αιμορραγία, αλλαγές προσωπικότητας, και τελικά θάνατο.