30 λεπτά
3 - 4 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

350 γρ. σκληρό τόφου

1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο

2 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας

1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 

1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο

2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια

200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε διαγώνιες φέτες, για το γαρνίρισµα

1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισµα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα κομμάτια τόφου και τα κόβουμε σε κομμάτια 2,5 εκ.

Τα βάζουμε σε μια ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουμε με το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο πιπέρι και το τζίντζερ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα 100 ml νερό με τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3 µε 4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν.

Προσθέτουμε το μείγμα µε το κορν φλάουρ, τα κομμάτια τόφου και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά.

∆οκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτες τσίλι και τριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με noodles ή ρύζι απλό.