500γρ. πατάτες μέτριες
500γρ. κολοκύθια
500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές
4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
5 καρότα ψιλοκομμένα
120ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
αλάτι
Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα
κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις πιπεριές και τα καρότα και σβήνετε τη φωτιά.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου.