20 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1/2 κιλό αρακά

λίγο άνιθο

λίγο μαϊντανό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα  σκόρδο, λιωμένη

1/4 κ.γ. σουμάκ

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ. ανθότυρο

 

Εκτέλεση

Βράσε τον αρακά βάζοντας τον σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Σούρωσε και άφησε τον στο πλάι να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σόταρε το λάδι με το σκόρδο για ένα λεπτό και πρόσεξε  να μη καεί το σκόρδο.

Ρίξε τον άνιθο με τον μαϊντανό και ανακάτεψε.

Πρόσθεσε τον μαγειρεμένο αρακά και άφησε τον να ζεσταθεί 1-2 λεπτά.

Ρίξε το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Το σερβίρεις ζεστό μετο ανθότυρο από πάνω.