Το νέο γλυκαντικό υποκατάστατο

Σύμφωνα με πολλές έρευνες η λευκή ζάχαρη σχετίζεται με πολλές μορφές καρκίνου, με αποτέλεσμα να αναζητούμε εναλλακτικές μορφές γλυκαντικών ουσιών. 

Η ζάχαρη καρύδας είναι μια γλυκαντική ουσία που διαφημίζεται ως πιο υγιεινή εναλλακτική της κοινής ζάχαρης και καταλληλότερη για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη.

Η ζάχαρη καρύδας θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή της κοινής ζάχαρης, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Η ζάχαρη καρύδας δεν διαφέρει πολύ από την κοινή ζάχαρη όσον αφορά στο θερμιδικό της περιεχόμενο αλλά έχει σημαντική διαφορά από τον γλυκαιμικό δείκτη καθώς δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος.

 

Ο γλυκαιμικός δείκτης της είναι 35 και κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 

Θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη ζάχαρη και αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, φωσφόρου και βόριου.

 

Περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο από την μαύρη ζάχαρη και έχει 4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο.

Η ζάχαρη από καρύδα δεν είναι προϊόν χημικών εργαστηρίων και θεωρείται μια φυσική και πλήρης τροφή.

Ο τρόπος που παρασκευάζεται δεν περιέχει φυτοφάρμακα ούτε χημικά πρόσθετα και διατηρείται εκ φύσεως χωρίς συντηρητικά και τεχνητά αρώματα.